Koronavírus: így előzd meg a veszélyt a cégednél

A koronavírus-óvintézkedések mostanra Magyarországra is elértek. A felsőoktatási intézmények szünetelnek, a kollégiumokat kiürítették. Egyre égetőbb a kérdés, hogy vállalati / céges szinten mi a teendő: mi az, amit mindenképp meg kell tennünk, és mik azok a további, kiegészítő lépések, amelyek tovább javíthatják, könnyíthetik a helyzetet.

Higiéniás szabályokkal a koronavírus ellen

A legalapvetőbb kellék vitathatatlanul a kézfertőtlenítő. Az elkövetkező hetekben fontos, hogy már a bejáratnál kézfertőtlenítő fogadja a munkatársakat, valamint a gyakori, alapos kézmosásra is ajánlott felhívni a figyelmet.

Megfelelő tájékoztatás és eszközök rendelkezésre bocsátásával segíthetjük a vírus elleni harcot, és ami még fontos: a munkavállalók is úgy érezhetik, hogy naprakész, felelősségteljes közegbe járnak dolgozni, ahol tényleg számít a hogylétük.

Laptopokat elő: indul a home office!

Sok munkaadó örökös félelme a home office, amikor a főnökök az alkalmazottaikat köntösbe bugyolálva, sorozatokat nézve képzelik el. Még mindig él az a sztereotípia a vezetői fejekben, hogy a munkavállalók számára nincs komolyabb különbség a szabadnap és a home office között.

Legyél te az a vezető, aki felveszi a harcot az általánosítással! Tedd a szívedre a kezed: biztos vagy benne, hogy kollégáid az irodában ülve kizárólag a munkával foglalatoskodnak? A te és a középvezetőid dolga, hogy olyan szinten delegáljátok a feladatokat, alkossatok határidőket, hogy a munka ugyanúgy haladjon, mint normál esetben. Amíg a feladatok elvégzésre kerülnek, és az időből sem csúsznak ki, azt gondoljuk, nem lehet szó komoly problémáról.

Fontos, hogy minden segítséget megkapjanak az alkalmazottak ahhoz, hogy valóban zökkenőmentes legyen az otthoni munkavégzés. Esetleg tehetsz nekik néhány javaslatot a megfelelő környezet kialakításához, ha megengedhetitek magatoknak, biztosítsatok munkavégzésre alkalmas laptopokat, egyéb eszközöket ezekre a napokra. 

Akiknek mégis bent kell lenniük

Könnyen előfordulhat, hogy a munka jellegéből, vagy a munkavállaló helyzetéből (pl. gyermekek, lakótársak, stb.) fakadóan a home office mégsem jelent mindenkinek megoldást. Ez sem feltétlenül probléma. Jó eséllyel többen is élni fognak a home office lehetőségével, így minden bizonnyal több üres hellyel számolhatsz. Ültesd kicsit szét a munkatársaidat, hogy egy helységen belül se legyen túl nagy a tömeg, valamint a személyes meetingek helyszínét és létszámát is érdemes lehet átgondolni.

Fontos, hogy extra figyelmet fordítsatok az iroda tisztaságára. Javasoljuk a gyakrabban történő takarítást, fertőtlenítést, erősebb tisztítószerek használatát, valamint a rendszeres szellőztetést is. Ezek apróságoknak tűnhetnek, de minden kis lépés sokat számít.

Akik külön figyelmet érdemelnek a koronavírus kapcsán

Bár mindannyiunkat veszélyeztet a járvány, bizonyos személyek egészségére mégis sokkal nagyobb kockázatot jelent a vírus. Érdemes jobban odafigyelni az idősebbekre, a komolyabb betegséggel küzdő munkatársakra (legyen szó szívproblémákról, cukorbetegségről, vagy épp daganatról), azokra, akik nem rég épültek fel valami más betegségből és emiatt gyengébb az immunrendszerük, a terhes kolléganőkre és azokra, akik idős szülőkkel élnek egy háztartásban.

Az említett kategóriába eső munkatársak számára sokkal nagyobb veszélyt jelenthet minden gondatlanság vagy éppen zsúfolt tér, így az ő tehermentesítésük kritikus a következő időszakra nézve. Ha priorizálnotok kell az eszközöket, engedményeket, ők mindenképp élvezzenek elsőbbséget!

Érdemes külön kérni a munkatársakat, hogy legyenek nagy figyelemmel a körülöttük tartózkodókra, családtagokra, gyakran látott barátokra, szomszédokra. Ha bárkinél megjelenik az ismert tünetek (láz, torokfájás, száraz köhögés) valamelyike, merj jelentést, beszámolót kérni róla! Az érintett munkatársat pedig, ha ez megtörténne, kérd meg arra, hogy ő is költöztesse haza a munkavégzést egy időre.

A bőröndök kerüljenek vissza a szekrénybe!

Az alábbi döntés után minden bizonnyal nem te leszel a legnépszerűbb felettes, de jobb 1,5 napig kellemetlen főnöknek lenni, mintsem lehúzni a rolót! Ha a közeljövőben bárki utazást, nyaralást, kirándulást tervezett volna, mindenképp világosítsd fel a kockázatokról, emlékeztesd azokra a veszélyekre, amik leselkedhetnek rá. Ha pedig megoldható, a kiruccanás inkább kerüljön halasztásra.

Ugyanezt a lépést üzleti utak kapcsán is érdemes meggondolni. Lehet, hogy rövidebb távon problémát, kényelmetlenséget okozol vele, de hidd el, minden üzleti partnernek érdeke, hogy biztonságban legyen. Rólad pedig nagyszerű képet festhet főnökként, ha ilyen elővigyázatos vagy a saját munkatársaiddal kapcsolatban!

Zsúfolt helyek nélkül..

Érdemes még a sok emberrel teli helyeket, helyzeteket is kerülnötök, valamint erre külön felhívni a figyelmet. Elképzelhető, hogy a mindenki által hőn szeretett sarki ebédlő vagy étterem helyett okosabb döntés lenne az ételrendelés. 

A tömegközlekedésben is sok veszély bújhat meg. Persze a BKK-tól nem tilthatod el a munkatársaidat, de bátoríthatod őket arra, hogy együtt jöjjenek dolgozni azokkal, akik autóval járnak munkába, esetleg tehetsz pár engedményt a törzsidővel kapcsolatban. Mindenki reggel 8-kor használja a nálatok elérhető buszt? Tedd át a munkakezdést 9-re, esetleg 10-re, hogy a kevésbé zsúfolt járatokat választhassák. Túlzásnak tűnhet, de olyan cég is van, ami tömegközlekedés helyett mostanában taxival oldja meg a kollégák be- és hazajutását. 

A fenti döntésekkel enyhítheted a koronavírus miatti aggodalmat, és növelheted kollégáid biztonságát a közeljövőre nézve. Nem árulunk zsákbamacskát: némely döntés igényel némi áldozatot, de hidd el – ez mindenki érdeke ebben a kiszámíthatatlan helyzetben!

Ha pedig hatékonyabbá tennéd a távoli munkavégzést, ebben a cikkben megtalálod a legjobb alkalmazásokat!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is:

LinkedIn
Facebook
E-mail