Dolgozhatsz-e gyermeknevelési támogatás (GYET) mellett?

A társadalombiztosítási és családtámogatási ellátások után, legkésőbb a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) leteltekor vissza kell térned a munkába. Ez sokszor egy gyermek mellett sem egyszerű, de több esetén még nehezebb összeegyeztetni a gondozásukat a munkavállalással. Erre válaszul nyújt segítséget a gyermeknevelési támogatás (GYET).

Jogosultság

A népszerű nevén főállású anyaságként ismert ellátásra több kisgyermek esetén leszel jogosult, de akár az apa is igényelheti a támogatást. Ezért a főállású anyaság megnevezés nem is helytálló, bár tény, hogy a gyakorlatban inkább az anyák maradnak otthon.

Gyermeknevelési támogatást akkor kaphatsz, ha három vagy több kiskorú gyermeket nevelsz, és a legfiatalabb három- és nyolcéves kor közötti. Az ellátást addig igényelheted, amíg mindkét fenti feltétel együttesen fennáll. Tehát például három gyermek esetén, ha a legnagyobb gyermeked betölti a tizennyolcadik életévét, megszűnik a GYET-re való jogosultságod akkor is, ha a legkisebb gyermeked még nincs nyolcéves.

A GYET összege

A támogatás azonos az öregségi nyugdíj legkisebb összegével, ami 2020-ban 28.500 forint havonta. Itt azonban, a GYES-sel ellentétben ikergyermekek esetén nem növekszik az összeg. A GYET-ből nyugdíjjárulék kerül levonásra, ezért az ellátás időtartama nyugdíjra jogosító szolgálati időnek minősül.

A nők negyven év jogosultsággal történő kedvezményes nyugellátásakor a GYET jogosultsági időnek tekintendő, így az is munkavégzési időnek számít. A gyermeknevelési támogatás alatt egészségügyi szolgáltatásra is jogosult leszel.

Munkajogi helyzet

Szabadság

A gyermeknevelési támogatás idejére – szemben a gyermekgondozási díj (GYED) és a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) esetével – nem kötelező fizetés nélküli szabadságot adnia a munkaadódnak. Ha elutasítják a fizetés nélküli szabadság iránti kérelmedet, és nem tudod vállalni a munkát, akkor a munkaviszony megszüntetésével oldható meg a probléma.

Természetesen érthető, hogy a gyermekeidet óvodába, iskolába kell vinned, és aztán haza is hoznod, emellett nagyon nehéz teljes értékű munkát vállalni. Emiatt pedig a munkáltató álláspontja is érthető lehet.

Munkavégzés GYET mellett

Eltérően a gyermekgondozási díj (GYED) és a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) melletti széleskörű lehetőségektől, GYET esetében csak időbeli korlátozással dolgozhatsz. Ha gyermeknevelési támogatásban részesülsz, maximum heti 30 órában vállalhatsz munkát, vagy korlátozás nélkül, ha kizárólag otthonról dolgozol.

Gyakori megoldás, hogy három vagy több gyermek esetén a GYES-ről visszatérő szülők hatórás részmunkaidőt kérnek, és igénybe veszik a GYET összegét is. Ez segít a munka folytatásában, de a családra is maradni fog idő. A fizetéskiesést a GYET összege segít mérsékelni.

GYET mellett akár eredeti munkaviszonyában, akár – ha engedélyezte a munkáltatód a fizetés nélküli szabadságot – másik munkáltatónál is dolgozhatsz a heti legfeljebb 30 órás korlát betartásával. A munkabér nagysága viszont nincs korlátozva.

A mi javaslatunk

Jó megoldás lehet, ha csak rövidebb időre, először csak egy évre kéred a fizetés nélküli szabadságot a GYET idejére.

Ebben az időszakban ki tudod próbálni, hogy hogyan tudod megszervezni a családod életét úgy, hogy a gyermekekről is tudj megfelelően gondoskodni, és a saját munkádat se kelljen feladnod. A munkáltató számára is könnyebb lehet rövidebb időre megadni ezt az engedélyt.

További tudnivalók

Azt is fontos tudni, hogy a GYED, valamint a GYES ideje alatt téged megillető felmondási védelem a GYET esetén már nem áll fenn. A részmunkaidőre való jogosultság viszont továbbra is megillet, ha kéred. Ezt a gyermeked négyéves koráig, három vagy több gyermek esetén hatéves korig teheted meg.

Segít a munkába visszatérésben az is, hogy amennyiben egyedül neveled a gyermekedet, tizenhat éves korig csak a te beleegyezéseddel küldhetnek más helységre dolgozni.

Cikkünk Molnárné Dr. Balogh Márta jogász, munkajogi és társadalombiztosítási szakember hozzájárulásával készült. A cikk a megjelenésekor hatályban lévő jogszabályi rendelkezések alapján készült, az időközben esetleg bekövetkezett jogszabályváltozásokat nem tartalmazza. Kérjük, erre feltétlenül legyél figyelemmel.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is:

LinkedIn
Facebook
E-mail